وبلاگ‌هاي فلسفي

وبلاگ‌هاي فلسفي

در پست قبل نوشتم که به نظرم خوب است وبلاگ‌ها به سمت محتواي عيني حرکت کنند: راجع به موضوعاتي بنويسند که براي طيف گسترده‌اي از خوانندگان بهره‌ساز باشد. به عنوان نمونه، جديدا توجه‌ام به وبلاگ‌هايي که درباره‌ي موضوعات تخصصي مي‌نويسند جلب شده است. طبيعي‌ست که شمارشان اصلا کم نيست و نمي‌توان به سادگي ليست کاملي از آن‌ها جمع و جور کرد، اما معرفي‌ي يکي دو تاي‌شان مفيدست. در اين پست چند نمونه‌اي از وبلاگ‌هاي فلسفي‌اي را که به طور اتفاقي پيداي‌شان کرده‌ام و ازشان خوش‌ام آمده، مي‌آورم. هدف‌ام نشان دادن اين است که چنين کارهايي هم ممکن است. نمي‌دانم اگر درصد بگيريم، آيا در بين وبلاگ‌هاي انگليسي‌زبان، وبلاگ جدي –چون اين‌ها- چقدر پيدا مي‌شود (و آيا واقعا تعدادشان زيادست يا نمونه‌هاي من استثنا بوده‌اند)، اما در بين وبلاگ‌هاي فارسي،‌ چنين وبلاگ تخصصي‌اي خيلي کم‌تر پيدا مي‌شود. مخصوصا که آکادميون وبلاگ‌دار در ايران بسيار کم‌اند، در حالي که به نظر مي‌رسد در بين وبلاگ‌هاي انگليسي چنين پديده‌اي بيش‌ترست (اما بايد بگويم که اين پديده نيز براي خودشان جالب و مهم است و خيلي معمول نمي‌نگرندش).

اولين وبلاگي Ú©Ù‡ مي‌خواهم معرفي‌اش کنم، Philosophy Blog نام دارد Ú©Ù‡ توسط استاد فلسفه دانش‌گاهي به نام Tom Stoneham نوشته مي‌شده است. بعضي از مطالب آن وبلاگ را خواندم Ú©Ù‡ جالب بودند. خواندن‌اش توصيه مي‌شود. اما جدا از اين، او براي درس فلسفه‌ي برکلي (بارکلي)‌اش، وبلاگي زده است Ú©Ù‡ در آن به خوانش دوباره‌ي کتابي از بارکلي Ùˆ … مي‌پردازد. آن وبلاگ مطمئنا براي علاقه‌مندان بارکلي جالب است. مي‌توانيد آن را در اين‌جا بخوانيد.

وبلاگ ديگر فلسفي‌اي که معرفي مي‌کنم، وبلاگ Thought Argument and Rants نام دارد که توسط دکتر فلسفه‌ي جواني به نام Brian Weatherson از دانش‌گاه Brown نوشته مي‌شود. جالب‌تر اين‌که او وبلاگي به نام Online Papers in Philosophy نيز دارد که در آن روزانه مقالات جديد فلسفه‌اي را که به صورت online قابل دست‌رس‌اند اضافه مي‌کند. اين مسلما کاري‌ست بسيار جالب و مفيد براي کساني که به طور حرفه‌اي دنبال فلسفه‌اند.
حالا که بحث مقاله شد، اين سايت را نيز ببيينيد. در اين سايت، David Chalmers (گمان‌ام قبلا به او مقاله‌اي از او لينک داده بودم) فهرست فلاسفه‌اي را که مقالات‌شان را در اينترنت مي‌گذارند قرار داده است.

6 thoughts on “وبلاگ‌هاي فلسفي

  1. Pingback: entry wsop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *