نظرسنجی (انتخابات ریاست جمهوری Ùˆ سولوژن – Û²)

نظرسنجی (انتخابات ریاست جمهوری Ùˆ سولوژن – Û²)

در این پست سه نظرسنجی خواهیم داشت که امیدوارم با کمک شما دید تازه‌تری نسبت به انتخابات در پیش رو فراهم کند.

خیلی خلاصه بگویم که یکی از نظرسنجی‌ها از رای شما می‌پرسد و دیگری می‌خواهد «حدس» بزنید که نفر اول دور اول انتخابات چه کس‌ای خواهد شد و در نهایت سومی از رای شما در دور اولِ انتخابات ریاست جمهوری‌ی پیشین می‌پرسد.

نظرسنجی‌ی اول برای همه‌ی کسان‌ای است که «می‌توانند» رای بدهند (یعنی یا در زمان انتخابات در ایران خواهند بود یا در کشور دیگری هستند ولی به صندوق رای دست‌رسی دارند) و دومی تنها و تنها برای کسان‌ای است که در ایران زندگی می‌کنند. علاوه بر این، در نظرسنجی‌ی دوم از شما می‌خواهم بیش از یک بار «نظر» دهید! در نظرسنجی‌ی سوم، رای شما را در دور پیش خواهم پرسید.

 

توضیح بیش‌تر:

نظرسنجی‌ی اول تنها برای کسان‌ای است که می‌توانند رای بدهند. این شامل همه‌ی کسان‌ای می‌شود که در زمان انتخابات در ایران هستند و یا کسان‌ای که خارج کشور هستند اما به صندوق رای دست‌رسی‌ی آسان‌ای دارند (مثلا خود من شامل این افراد نمی‌شود چون نزدیک‌ترین صندوق رای، ۳۰۰۰ کیلومتر فاصله دارد).

در این نظرسنجی می‌خواهم بدانم که رفتار انتخاباتی‌ی شما چه خواهد بود. آیا با وجودی که می‌توانید رای بدهید، انتخابات را تحریم می‌کنید یا این‌که مثلا به موسوی یا کروبی و یا دیگر کاندیداها رای خواهید داد.

در این نظرسنجی، تنها رفتار انتخاباتی‌ی خود را وارد کنید و نه دیگری را!

 

n

{democracy:4}

 

نظرسنجی‌ی دوم اندکی پیچیده‌تر است. توضیح می‌دهم:

در این‌جا نمی‌خواهم بگویید به چه کس‌ای رای می‌دهید، بلکه از شما می‌خواهم حدس بزنید چه کس‌ای در دور اول انتخابات نفر اول خواهد شد. مثلا اگر می‌خواهید به کروبی رای دهید اما گمان می‌برید برنده‌ی دور اول، احمدی‌نژاد خواهد بود، همان احمدی‌نژاد را انتخاب کنید.

در ضمن توجه کنید که این نظرسنجی تنها برای نتیجه‌ی دور اول است و نه کل انتخابات (در صورتی که دو مرحله‌ای بشود).

و حالا پیچیدگی‌ی نظرسنجی که نیاز به کمک دوچندان شما دارد: در این نظرسنجی تنها نظر خود را وارد نکنید، بلکه نظر هر کس دیگری را که در طول شبانه‌روز با او برخورد داشته‌اید نیز وارد کنید. این شامل خانواده، دوستان، راننده و مسافران تاکسی‌هایی که در طول روز سوارشان شده‌اید و گفته‌اند «ای آقا!‌ معلومه فلانی برنده می‌شه!» و هر کس دیگری می‌شود. به همین خاطر در این نظرسنجی می‌توانید بیش از یک بار رای دهید: یک رای برای هر کس‌ای که در طول روز پیش‌بینی‌ی انتخاباتی کرده است.

تنها شرط نظرسنجی این است که همه‌ی افراد در ایران زندگی کنند. در نتیجه اگر شما در خارج هستید ولی تلفنی با خانواده یا دوستان‌تان تماس گرفتید و نظرشان را می‌دانید، می‌توانید به جای آن‌ها انتخاب کنید ولی خودتان نظر ندهید چون در ایران زندگی نمی‌کنید (نگران نباشید!‌ شانس این‌که نظر تکراری وارد شود خیلی زیاد نیست!).

 

n

{democracy:6}

 

نظرسنجی‌ی سوم از رای شما در دور اول دوره‌ی ریاست جمهوری‌ی پیشین -همان‌ای که هاشمی رفسنجانی و احمدی‌نژاد به دور بعد رفتند- می‌پرسد. اگر در آن زمان یا رای دادید یا این‌که می‌توانستید رای بدهید ولی تصمیم گرفتید تا رای ندهید (تحریمی بودید) در این نظرسنجی شرکت کنید. پس اگر در آن زمان در شهری زندگی می‌کردید که نمی‌توانستید رای بدهید، نظر خود را وارد نکنید. توجه کنید که این نظرسنجی فقط برای دور اول است.

 

n

{democracy:7}

 

 

توضیح اضافه:

* این نظرسنجی خیلی نمی‌تواند بیان‌گر متوسط مردم ایران باشد. استفاده‌کنندگان از اینترنت به طور عام و خوانندگان ضدخاطرات به طور خاص جزو قشر محدودی از جامعه هستند که متاسفانه تفاوت قابل توجه‌ای با بیش‌تر ایرانیان دارند. در انتخابات دور پیش، توافق عمومی‌ی وبلاگستان بر سر معین بود در حالی که نتیجه‌ی نهایی تفاوت‌های چشم‌گیری داشت.

* با این‌حال راه‌هایی وجود دارد که از جامعه‌ای متفاوت نمونه‌برداری کنی ولی بعد با وزن‌دهی‌ی مناسب نظر غالب کل جامعه را به دست آوری. چنین چیزی نیاز به اطلاعاتی از دو جامعه دارد که من در اختیار ندارم. سعی می‌کنم تا حدی با نظرسنجی‌ی سوم و مقایسه‌ی نتیجه‌اش با آن‌چه در انتخابات پیش رخ داد، نرمال‌سازی را انجام دهم. صحت چنان نرمال‌سازی‌ای نیازمند چنین فرض‌ای است: بگو به که رای می‌دهی تا بگویم از چه طبقه‌ی اجتماعی‌ای هستی (فرض طبیعی‌تر از نظرم این است:‌ بگو از کدام طبقه‌ی اجتماعی هستی تا بگویم به که رای می‌دهی. و دلیل طبیعی‌تر بودن هم این است که طبقه‌ی اجتماعی شامل اطلاعات بیش‌تری است تا رای نهایی. در واقع رای کلی اطلاعات را دور می‌ریزد).

* می‌شد با پرسیدن سوال‌های بیش‌تر راجع به طبقه‌ی اجتماعی‌ی نظردهندگان، نظرسنجی را دقیق‌تر کرد، اما به نظرم وقت لازم برای پیاده‌کردن چنان کاری بیش از یک نوشته‌ی وبلاگی می‌شود و از طرف دیگر سرگرم‌کنندگی‌اش نیز برای خوانندگان‌ام کم‌تر خواهد بود. و البته چنان کاری وقتی معنادار می‌شود که اطلاعات بیش‌تری از توزیع طبقه‌ی اجتماعی‌ی ایرانیان می‌داشتم.

* هدف نظرسنجی‌ی دوم این است که تا حدی به درون جامعه نفوذ کند و نظر آن‌ها را بسنجد.

* طبقه‌ی اجتماعی را نادقیق به کار برده‌ام. منظورم متوسط حقوق، سن، تحصیلات و از این قبیل اطلاعات جمعیتی است.

* جز نظرسنجی‌ی دوم، لطفا تنها یک بار رای دهید.

18 thoughts on “نظرسنجی (انتخابات ریاست جمهوری Ùˆ سولوژن – Û²)

  1. جالب بود من اولین رای دهنده‌ات بودم(: قدم‌ام خیره(:

  2. به رامین: معلوم است قدم‌ات خیر است! (:

  3. How long will the voting go for and when will you make your final prediction?

  4. تو نظر سنجي اول اسمي از محسن رضايي نبود.

  5. به آدمک: دو سه روز. تا وقتی که نرخ جمع‌شدن رای‌ها هم‌چنان قابل توجه باشد و هم‌چنین من وقت کنم چند عدد را در هم ضرب و تقسیم کنم. گرچه غیر از فرآیند نرمال‌کردن، بقیه‌ی اعداد خود-توضیح‌دهنده هستند.

    به بوگی: ممنون که گفتید. اضافه کردم. از گیجی‌ی من ناشی می‌شود.

    به روزبه: به این می‌گویند حذف مخملین عناصر سیاسی! (; اضافه‌اش کردم.

  6. Dear Sologen , I voted for Mehralizadeh but unfortunately he wasn’t on your list … lol

  7. به سینا و بقیه: در واردکردن اطلاعات از فایل اولیه به سیستم نظرسنجی، نام رضایی را در نظرسنجی‌ی اول و نام مهرعلیزاده را در نظرسنجی‌ی آخر فراموش کرده بودم. تصحیح شد. ممنون از یادآوری.

  8. از محمود احمدي نژاد متنفرم
    از سيد علي خامنه اي متنفرم
    از دروغ و ريا و قانون گريزي و ديكتاتوري متنفرم

    به اميد ايراني سبز و پيشرفته
    صاحب ديپلماسي و اقتدار
    به ميرحسين موسوي راي ميدهم

  9. من واقعن مهرعلیزاده رو که دیدم تعجب کردم که که چه جوری اینو یادتون بود!!!:دی

  10. به نظر میاد که اکثریت معینی بودن و رتبه‌ی دوم هم تحریمی‌هان، به نظر نمی‌رسه بشه نتیجه ای گرفت از نظر سنجی {-8

  11. به ar: معینی‌بودن بیش‌تر افراد قابل پیش‌بینی بود. وبلاگستان در دور پیش معینی بود و دلیل‌ای ندارد توزیع جمعیت‌اش از آن موقع تغییری کرده باشد.
    اما این شرایط بدان معنا نیست که پیش‌بینی نتیجه غیرقابل انجام است. به چنین شرایطی می‌گویند covariate shift (یا sampling bias) و راه‌هایی برای برطرف‌کردن‌اش هست (همان نرمال‌کردن که بالاتر توضیح دادم).

  12. !
    اینجا چرا شکل اتوبوس های پاکستانی شده؟!! :))
    شوخی کردم، قشنگ شده. فقط من هنوز به همان قالب سفید Ùˆ ساده قدیمی عادت دارم، تا به پیدا کردن سولوژن توی این باغ مخفی عادت کنم طول میکشه 🙂

  13. جناب اسپريچو، خدا رو شكر كه بالاخره يكي پيدا شد از اين قالب جديد يه انتقاد درست Ùˆ خسابي بكنه. 🙂

  14. به اسپریچو: اتوبوس‌های پاکستانی؟! ای بابا …

    به بوگی: به به! بوی توطئه به مشام می‌رسد.

  15. احمدی نژاد:میتونم دروغ میگم.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *