روز زن

روز زن

اگر کمکي مي‌کند: روز زن مبارک! (حتي اگر هم نکند، باز هم!)
بگذاريد آرزو کنم بشريت به زودي روزي را شاهد باشد که جنسيت به همان اندازه‌اي که بايد در روابط اجتماعي‌ي انسان‌ها تاثير بگذارد.
راستي بگذاريد ÙŠÚ© آرزوي ديگر هم بکنم … آرزو مي‌کنم ديگر احتياجي به وجود روز زن مشخص‌اي نباشد!

پ.ن:‌اين نوشته‌ي خورشيدخانم را دوست دارم.

5 thoughts on “روز زن

  1. ما هم امیدواریم Ú©Ù‡ چنین بشه .بخصوص آرزوی دوم شما …باور کنید هیچ زنی به این مراسم Ùˆ نامگذاری وبزرگداشت Ùˆ غیره Ùˆ ذلک احتیاجی نداره …فقط همین Ú©Ù‡ به عنوان یک انسان شناخته بشه کافیه

  2. hala haminam ke hast ro aghlab kasi nemidune!unam inja!ba rooze madaro in harfa pichundanesh raft!ama be nazare man,har makhlooghe ghashangi ye roozi dare ,zan ham jozveshe!albate ino avesta ham mige!dar in rooz be jaie arezoo ,shokr mikonam khoda ro!

  3. روز زن به تمام زنان مبارک باد

  4. Hello All,

    Via this email i want to Congratulate 8th of march for all women, and i wish them a good and nice day.

    Thank you, and wish you all by the full meaning of life with prosperity.

    Truthfully yours,

    Ramish

  5. ز ن گلی از جمال و معصومیت

    چه خوب بود اگر همه به تساوی حقوق بین زن و مرد احترام می گذاشتیم. اگر همین طور میبود درونمایه های وجود انسان به ترنم بیبدیل مبدل میگشت و استبداد حاکم بر نیم پیکر جامعه ینعی زنان بجای سمفونی هستی و امید ،زیبائی و بیگرانگی سایه نمی افگند. فضائی آزاد شفاف و مبرا از همه تخیلات بی پایه برای زیستن و زندگی کردن با همی مساعد می گردید.ولی آنچه امروز به حیث ظلم زمان به آن ،مواجهه هستیم همانا برخورد تعصب آمیز نسبت به زنان است. در حالیکه زنان نیم پیکر جامعه را تشکیل میدهند. زن بیش از همه طلیعه درا خورشید تسلسل نسل آدمیست که چون موجود بی همتا مادرف صاحب حساس ترین ذوق بوده و وجودش از ظریف ترین تار های خلقت ترکیب شده، این نفس گرم مادر است که با حرارت و عطر دل انگیزش قلب کوچک و پر صفای کودکش را از نور و امید و تپش های زندگی لبالب می سازد،ایستادن،راه رفتن،سخن زدن و آداب زندگی را به وی می اموزد و همین جاست که مقام زن برجستگی اش را چون مادر و نخستین معلم تعلیمات زندگی بشر به خود اختصاص میدهد و به مقام قابل احترام و ارج گذاری مبدل میگردد که نباید بزرگی و منزلت این توانا معلم زندگی بشریت را نادیده گرفت و از کنار آن با چشم بسته گذشت . هر چند که امروز زن هچو گل جمال و معصومیت را در جامعه ما جلوه می بخشد. ولی عوامل خرافات که از ذرات نا پاک درون شان اگنده است و سر ناسازگاری را با عنعنات پسندیدهء جامعه ما به پیش گرفته اند، در برابر حضور فعال زنان در کنار مردان برای پیشبرد امور روزمره جامعه مانع قرار میگیرند و جمال زنان را بهانه می آورند و از معصومیت آنان برای دربند نگهداشتن شان استفاده می کنند. چرا چنین است؟

    اگر ار نظر مذهب به این موضوع بنگریم به وضاحت کامل در میابیم که آدم و حوا در بهشت یعنی آنجای نیکو کاران یکجا باهم آن دانه را خوردند که سرآغاز معرفت بود بناً این آدم و حوا بودند که در آن مکان نیکوکاران خلق شدند و در زیستن یکجا باهم طعم گندم یا سیب معرفت را چشیدند و همان بود که خوب، زشت زیبا، گناه و جزا اینها را درک کردند. بناً خلقت بشر هم از زن و مرد در حد تساوی و مبنی بر احترام متقابل است. تاریخ دین مبین اسلام،گواهی شفاف از شخصیت برازندهء بی بی خدیجه همسر حضرت محمد (ص) است، از کار تجارت تا همه امور اجتماعی در جامعه آنزمان عرب سهم فعال و برازنده داشت و یگانه مشوق زنان در سهم گیری فعال در امور اجتماعی بود. بناً احترام متقابل یک اصل پذیرفته شده است زن و یا مرد اگر این اصل زرین را نادیده میگیرند این خود جز جفا و عدم رعایت احترام به مقام انسان چیزی دیگری نخواهد بود. آنانیکه به این عقیده اند که زن صرفاً در پشت حصار ها و در های بسته باید زندگی را تجربه کنند کسانی اند که درون شان لبالب از وسوسه های نا پاک شیطانی است که هر چهره معصوم،پاک را در آئینه غبار گرفته و آلوده وجدان خود می بینند. اگر زن نیم پیکر جامعه را تشکیل میدهد در عقب دیوار ها زندانی مانند، این بدین معنا است نیروی انسانی فعال که می تواند دست بدست هم دهند و ماشین تحریک ترقی و تعالی را یکجا با مردان به پیش رانند. صرفاً بنابر حکم تخیلات واهی جلوگیری و مانع اشتراک فعال آنها گردیده است،در حالیکهدر میهن ما افغانستان کار کردن مشترک زن و مرد یک عنعنه است که زنان همیشه با مردان از اعمار کلبه ها تا مزارع در روستا ها و قرا کار مشترک کرده اند و همین امروز کار میکنند ـ بعد از حصول استقلال کشور از دست انگلیسها زنان افغان با فرا گیری تحصیل و آموزش به منظور کار بع ادرات دولتی راه یافتند. هر چند که زنان افغان در طول تاریخ کشور در عرصه های فرهنگی،ادبی، و سیاسی درخشش قابل توجه داشتند و این گونه نمونه ها جز افتخارات تاریخی و فرهنگی کشور ما را رقم میزند. با در نظر داشت آنچه در بالا از آن ذکر به عمل آمد می توان با صراحت گفت که زنان افغان حق زندگی کردن،کار کردن ، فکر کردن و عمل کردن مستقل را دارند باید زمینه برای ایجاد درک تساوی حقوق ایجاد گردد تا باشد این نیم پیکر جامعه ما که بیشترین مصیبت جنگ های تحمیلی را متقبل گردیده اند در اعمار مجدد کشور ما سهم فعال بگیرند ـ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *