6 thoughts on “Personal Cosmology

  1. و بدین‌گونه ما از تقنولوژی‌ی روز استفاده کرده، توییت‌های‌مان را به خورد مردم می‌دهیم؛ باشد که فالوور شوند.

  2. من فکر میکنم سیاه چاله هم جزئی از این بیگ بنگ خواهد بود نه چیزی که بیگ بنگ به اون ختم بشه!
    درود/.

  3. به سلمان: ممنون از این‌که به ضدخاطرات سر زدید و کامنت گذاشتید. حرف مرا می‌توان چند جور برداشت کرد و چند پاسخ مختلف هم به کامنت شما داد، اما مهم‌ترین پاسخ این است که هدف این پست توییتری/وبلاگی دقت علمی نبوده است. برای همین هم از تگ عرفان مدرن استفاده کردم و این‌جا هم زیر دسته‌ی ضدخاطرات گذاشتم‌اش.
    اما حالا جدا از این حرف، دو نکته می‌گویم که اتفاقا نشان می‌دهد حرف‌ام از نظر کیهان‌شناسی چندان بی‌ربط هم نبوده است:
    ۱) اگر شتاب گسترش کیهان منفی باشد، در نهایت کیهان در فرآیندی شبیه به تولید یک سیاه‌چاله در هم فرومی‌ریزد. به چنین چیزی big crunch می‌گویند. در چنین شرایطی، بیگ‌بنگ به یک سیاه‌چاله ختم می‌شود.
    اما باید بگویم Ú©Ù‡ نتایج تجربی‌ی فعلی نشان می‌دهد Ú©Ù‡ شتاب گسترش کیهان مثبت است Ùˆ چنین چیزی رخ نخواهد نمی‌دهد. دلیل وجود شتاب مثبت به ماده Ùˆ انرژی‌ی تاریک برمی‌گردد – Ú©Ù‡ البته هر دو موضوعاتی هستند Ú©Ù‡ مدل دقیق‌ای برای‌شان نمی‌شناسیم.
    ۲)‌ فیزیک‌دانی به نام Lee Smolin فرضیه‌ای دارد به نام Cosmological Natural Selection. یکی از بخش‌های این فرضیه این است که سیاه‌چاله‌های ایجاد شده در این جهان، خود جهان‌های تازه‌ای می‌آفرینند. با این دیدگاه، می‌توان گفت درون سیاه‌چاله جزیی از این جهان نخواهد بود بلکه جهان دیگری است. قصد توضیح دقیق نظریات این آقا را ندارم که مفصل است (و البته جدل‌برانگیز). اگر دوست داشتید کتاب The life of the cosmosاش را نگاه کنید.

  4. دقيقن همين طوره. اما چيزي كه مهمه اينه كه اون ستاره تو تمام اون فاصله زماني چقدر فوتون نور از خودش آزاد كرده باشه.

  5. به بوگی: دقیقا! یک حرفی Neil deGrasse Tyson داره که در کامنت بعدی نقل می‌کنم. به نظرم خیلی خوب و دقیق‌ه.

  6. کامنت‌اش نکردم. به صورت یک پست مستقل نوشتم.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *