خطرات حمله هسته‌ای به تاسیسات ایران

خطرات حمله هسته‌ای به تاسیسات ایران

یکی از انواع سلاح‌های خیلی مفید برای کشورها، موشک‌هایی هستند که بتوانند به عمق زمین نفوذ کنند و تاسیسات آن زیر را خراب کنند. یک کاربرد چنان چیزی مثلا از بین‌بردن تاسیسات هسته‌ی ایران است.
اما نکته‌ی با�زه این است که چنین‌کاری خیلی ساده نیست. در به‌ترین حالت یک موشک بیش از چند متر (مثلا ده متر) داخل زمین نمی‌رود. پس اگر بخواهیم چیزی را که در عمق زیاد (مثلا صد متر) قرار گرفته از بین ببریم، لازم است انفجار اساسی‌ای داشته باشیم. برای ایجاد این انفجار اساسی می‌توان از کلاهک‌های هسته‌ای استفاده کرد ولی باید به یاد داشته باشیم که یک انفجار کوچک هسته‌ای کارساز نیست چون انرژی‌ی انفجار به گونه‌ای توسط زمین جذب می‌شود که موج انفجار تا عمق زیاد نخواهد رسید. مثلا اگر بخواهیم تاسیساتی را در عمق صد متری خراب کنیم به کلاهک هسته‌ای با قدرت حدود ده برابر بمب هیروشیما نیاز داریم (می‌‌توانید نگاهی به این‌جا بیندازید.)
مشکل چیست؟ مشکل این است که اگر هدف‌مان تنها نابودی‌ی آن هدف زیرزمینی باشد (و نه کشتن آدم‌ها) با این روش موفق نخواهیم شد چون بخش زیادی از انرژی و هم‌چنین مواد آلوده‌کننده‌ی هسته‌ای در این بین منتشر می‌شود (برای یک دقیقه فرض کنید که آدم بد ماجرا شمایید. چه اشکالی دارد؟). به عبارت دیگر اگر بخواهیم که این مواد جایی را آلوده نکنند نیاز به این داریم که انفجار در عمق بسیار زیاد (مثلا چند صد متر) انجام شود که ممکن نیست.
نلسون ، فیزیک‌دانی از دانش‌گاه پرینستون، چندین مقاله در این زمینه دارد. اگر به نتایج او استناد کنم، می‌توانم این‌گونه بگویم که هر حمله‌ای به تاسیسات زیرزمینی‌ی ایرانی که با کلاهک هسته‌ای انجام شود باعث کشته‌شدن هزاران نفر خواهد شد: حمله‌ی هسته‌ای کم‌ضرر نداریم. در ضمن بعید می‌دانم که بتوان به شیوه‌ای دیگر آن تاسیسات را نابود کرد (شاید دو راه باشد: حمله‌ی کاماندویی، نابودی‌ی ورودی‌های تاسیسات. این دومی به نظرم معقول نیست. اولی نیز به هم‌چنین!). یعنی این‌که امریکا اگر غلطی بکند، غلط بزرگی کرده است!

حالا همه‌ی این حرف‌ها برای چیست؟ برای این است که از شما بخواهم راجع به این موضوع با بقیه هم حرف بزنید. در وبلاگ‌های‌تان بنویسید، اگر به ستون نشریه‌ای دست‌رسی دارید، برای آن نیز بنویسید. اگر مردم جهان راجع به خطرات احتمالی‌ی این حمله آگاه شوند کار مقامات امریکایی بسیار سخت‌تر خواهد شد. پس بنویسید و درباره‌اش به هر زبانی که می‌توانید حرف بزنید و نگذارید سیاست‌مداران احمق، دنیا را برای‌مان سیاه کنند.

3 thoughts on “خطرات حمله هسته‌ای به تاسیسات ایران

  1. با وبلاگ شما از طريق وبلاگ از زندگي آشنا شدم كامنت هايي روكه آنجامي گذارين رو چندين بار مي خوانم.اسمتون خيلي برام جلب بود وبايداعتراف كنم وقتي كه براي اولين بار به اينجا سر زدم تمام گوشه موشه هاي وبلاگتان را گشتم تا ببينم سولوژن يعني چه؟ و يا در مورد خودتون اطلاعات بيشتري به دست بيارم! من كيستم؟ رو خيلي قشنگ نوشته بودين يا مي شه اينطور گفت كه من خيلي خوشم اومد.هنوز جنس دوم رو كامل نخوندم.كتاب خاطرات سيمون دوبوار را ندارم اما مي خواهم بگيرم شايد هم از كسي خواستم كه اين كتاب رو بهم هديه كنه!!

  2. albatte man ettelaat e jaameii dar morede in ke america age bekhaad tasisaat e zirzamini e iran ro naabood kone chi kaar mikone nadaaram vali fekr konam america va Israel selaahhaaie moteaarefi baraa in kaar tahie didand(mushak haaii ke daaraaie kolaahak e 2 zamaane hastand va taa omgh chand 10 metr mitunan dar beton e mosallah nofuz konan, tavajoh konid: chand 10 metr beton e mosallah saakhtan kaare har kas nist) va ino hattaa maghaam haaie irani ham midunan betori ke 2-3 saal pish aaghaaie Dr. Ruhaani dar yek jalaseye porsesh o paasokh goft ke agar tasisaat e natanz ro bezanid dar daakhel e kuh tasisaat e hasteimun ro khaahim saakht. dar har haal man fekr nemikonam selaah e hasteii dar shekl e moteaarefesh vasileye khubi baraaie naaboodi e tasisaat e zirzamini baashe va baraa in kaar ravesh haaie behtari tabie shode.

  3. شاید منظورم را بد گفتم. این سلاح‌ها، بمب‌های اتمی‌ی متعارف نیستند (یعنی در هوا یا سطح زمین منفجر نمی‌شوند)، بلکه دقیقا همان سلاح‌های مخصوص نفوذ به تاسیسات زیرزمینی‌ای هستند که به جای کلاهک معمول، کلاهک هسته‌ای دارند. دلیل وجودش هم این است که برای رسیدن به عمق زیاد به انرژی‌ی زیادی برای تخریب احتیاج دارند. به معنای دیگر، سلاح‌های مخصوص نفوذ به عمق بدون کلاهک هسته‌ای آن‌قدر موثر نبوده‌اند که به راه‌حل هسته‌ای روی آورده‌اند.
    البته این اطلاعات همه از آن مقاله‌ای است که ذکرش را کردم. من هم نه متخصص سلاح هستم و نه متخصص بتون!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *